Diese Rezepte haben wir nach und nach zusammengetragen und ausprobiert. Sie stammen von thailändischen Freunden und aus Kochbüchern, die uns thailändische Freunde empfohlen haben. Deshalb sind einige Rezepte auf Deutsch, andere auf Englisch. Ich bitte um Nachsicht!
These recipes were gathered and tried out throughout the years. They came from Thai friends or are from cooking books which Thai friends recommended to us. That's why some of the recipes are in German, some are in English. I hope you don't mind.

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Sonntag, 27. September 2015

Wasserfall-Rindfleisch: Naam Tok Nua



น้ำตกเนื้อ

  • 1 pound New York strip steak, 1cm  thick
  • 1/2 cup Lemon grass, thinly sliced
  • 1/2 cup Shallot, thinly sliced
  • 1/2 cup Scallion, diagonally or thinly sliced
  • 5 leaves Saw leaf herb, coarsely sliced
  • 6 leaves Kaffir lime leaves, julienne
  • 20 leaves Mint Leaves, coarsely chopped
  • 1/2 cup Cilantro leaves
  • 3 leaves Arugula, coarsely chopped
  • Ground dried hot chilies to taste
  • 3/4 tablespoon Roasted rice powder
  • 3 1/2 tablespoons Fish sauce
  • 3 1/2 tablespoons Lime juice, freshly squeezed
  • 1/4 teaspoon Sugar
  • 2 pieces Red finger hot chilies, julienne 


Directions
1.   Prepare and organize all fresh herbs and seasonings.
2.   Grill the steak for 2 minutes - one minute on each side; roast at 220°C. in an oven on one side for 5 minutes; then turn the meat over and continue to roast for another 5 minutes.
3.   Slice into thin slices.
4.   Mix with herbs and season with dried hot chilies, roasted rice powder, fish sauce, lime juice and sugar.


Dieses Rezept kann auch mit Schweine- oder Hühnerfilet zubereitet werden! 
 Es nennt sich dann Naam Tok Muu bzw. Naam Tok Gai.


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